Rundveehouderij

Nieuws

Center Labs steekt €82 miljoen in Ausnutria

Hongkong - Het Taiwanese Center Labs, een farmaceutisch bedrijf, heeft voor bijna €82 miljoen ruim een kwart van de aandelen in Ausnutria Dairy gekocht. Topman Lin Rong-jin neemt per direct ook zitting in de raad van bestuur van Ausnutria en zal mede vorm geven aan het beleid.

De aankoop van het belang komt voor de buitenwereld onverwacht, maar zat er al een tijdje aan te komen, zegt Ausnutria-topman Bartle van der Meer. Hij is blij met de deelname.

Ausnutria kreeg begin augustus weer toestemming van de beurs in Hongkong voor hervatting van de aandelenhandel. Daarmee kwam een einde aan een periode van twee jaar op het strafbankje, na gerommel met de boeken.

Van der Meer verwachte dat de geplande investering in een nieuwe fabriek voor kindervoeding in Heerenveen nu ook weer in normaal tempo verder kan gaan. In de voorbije maanden stond daar om meerdere redenen even de rem op.

Lin wil volgend jaar ook wil hij de aankoop van alle aandelen in Ausnutria Hyproca voltooien. Daarvoor moeten eerst de resultaten over 2014 bekend zijn. Ausnutria heeft al enkele jaren een optie op de aankoop van 49 procent van de aandelen, die nu nog in Nederlandse handen zijn. Die krijgen in ruil hiervoor aandelen Ausnutria terug. Lin wil de optie in augustus 2015 verzilverd hebben.

Formeel zijn de aandelen Ausnutria gekocht door twee bedrijven: Center Labs en Bio-engine. Het laatste bedrijf is echter een dochter van het eerste bedrijf. Center Labs ziet de deelname in Ausnutria als een veilige investering: niet met te verwachten torenhoge rendement, maar wel een veilige investering met goede winstperspectieven.

Of registreer je om te kunnen reageren.