Rundveehouderij

Nieuws 329 x bekeken 1 reactie

Britse zuivelindustrie verbetert milieuprestaties

Londen – De Britse zuivelindustrie heeft de milieuprestaties de laatste jaren op veel fronten verbeterd. Zo is de energie-efficiëntie de laatste vijf jaar met 8 procent opgevoerd en is de hoeveelheid afval per ton melk die is gerecycled of ingezameld in die periode bijna verdubbeld.

Dat meldt de koepel voor de zuivelfabrikanten UK Dairy Industry. Wat betreft afval is de hoeveelheid die naar de vuilstort is gegaan sinds 2008 met driekwart teruggedrongen, terwijl bij vloeibaar afval sprake is van een vermindering met 6 procent. Verder wordt nu ruim 10 procent minder water per ton melk gebruikt dan vijf jaar geleden. ''Dit is een positieve boodschap en onderstreept dat de Britse zuivelindustrie werk maakt van de milieu-uitdagingen bij de voedselproductie'', stelt Joanna Stewart, milieumanager bij UK Dairy Industry.

Eén reactie

  • koestal

    maar nog geen goede melkprijs !

Of registreer je om te kunnen reageren.