Rundveehouderij

Nieuws 1127 x bekeken 4 reacties

Bel Leerdammer verlaagt voorschot met €1,48

Schoonrewoerd - Kaasmaker Bel Leerdammer verlaagt het voorschot over de maand oktober met €1,48 per 100 kilo naar €34,74.

Hiervan is €3,90 wintertoeslag. Dit is de prijs exclusief btw, bij 7 ton melk per jaar en na aftrek van 5 cent contributie voor ZuivelNL. Bel Leerdammer verlaagt de eiwitprijs met 30 cent naar €5,90 per kilo, de vetprijs wordt met 10 cent verlaagd naar €2,85 per kilo. Gemiddeld tot en met oktober keert de kaasmaker €38,37 per 100 kilo aan voorschot uit.

Laatste reacties

 • bella

  Leerdammer betaalt het hele jaar al dramatisch uit!!

 • gjh

  de najaars vergaderingen zijn nu bezig dus kan je de prijs niet te hard laten zakken want dat geeft teveel gezeik oftewel wat een pruts fabriek

 • gvanlaar

  zeur niet bella en gjh. we hebben met zen alle grote nieuwe stallen gebouwd, het kon niet op... voor het quotumloze tijdperk....!! het quotum is er nog niet af of de prijs is al aan het zakken door de marktomstandigheden en hoge melkaanvoer. eigen schuld dikke buld!
  en wacht maar af tot april met nabetaling erbij. Leerdammer betaalt meestal als 2e of derde na FC. Is dit nou dramatisch??? of een prutsfabriek??? ze zijn mischien wel te afhankelijk van de kaasmarkt zoals we met rusland zien maar verder zit je daar echt niet zo verkeerd!!

 • gjh

  gvanlaar@ wij zeuren niet we zijn kritisch De Leerdammer kan al 3 jaar niet mee met de prijs dit geven ze zelf toe. Met de nabetaling betreft probren ze de schade te beperken.

Of registreer je om te kunnen reageren.