Rundveehouderij

Nieuws 825 x bekeken

Arla drukt Duitse biologische melkprijs

Mainz - De prijzen voor biologische melk in Duitsland dalen minder hard dan die van gangbare melk. Dat meldt ketenbeheerder Bioland.

Deze instantie becijfert de in september gemiddeld uitbetaalde prijs voor biologisch gecertificeerde melk op 47,6 cent per kilo met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit. Dat is 0,6 cent minder dan in augustus. De afstand tot de prijs voor gangbare melk neemt daarmee met 0,4 cent toe naar 11 cent. Het gemiddelde wordt met name gedrukt door de prijsverlaging bij de Arla-verwerkers Arla Hansa, Arla MUH en Walhorn. De meeste andere biologische zuivelaars hebben volgens Bioland hun prijs gehandhaafd of slechts licht verlaagd. De topprijzen liggen nog steeds bij 50 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.