Rundveehouderij

Nieuws 618 x bekeken 1 reactie

Acties tegen overname in Britse zuivelwereld

Market Drayton – Enkele honderden Britse melkveehouders hebben deze week twee vestigingen van Muller Wiseman enkele uren geblokkeerd. Daarbij werden dit keer niet alleen trekkers maar ook enkele maaidorsers ingezet.

De boeren protesteerden tegen recente verlagingen van de melkprijs en tegen de voorgenomen overname van een groot deel van de activiteiten van Dairy Crest door Muller Wiseman.

''De boeren die hun melk aan Dairy Crest leveren, zijn bepaald niet gelukkig met die aangekondigde plannen. Een paar weken geleden vertelden ze ons dat er geen geld te verdienen was in de verse melk en dat ze melkprijs dus onmogelijk op peil konden houden. En nu kopen ze de verse melk divisie van Dairy Crest, dat is onbegrijpelijk,'' aldus David Handley, voorzitter van Farmers for Action, dat de acties organiseerde.

Volgens de boerengroepering kost de overname elke veehouder die aan Muller Wiseman levert zeker €75.000. ''Als je hen vraagt wat ze liever willen, Dairy Crest overnemen of die €75.000 handje contantje ontvangen, wat denk je dan dat ze zullen zeggen?"

Eén reactie

  • joannes

    Een private onderneming die nog steeds als coöperatie gezien wordt blijkbaar!

Of registreer je om te kunnen reageren.