Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Aanbod slachtvee VS nog erg krap

Washington - Het aanbod van slachtvee in Amerika is nog niet veel gegroeid na de flinke daling in 2013.

Dit blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw. In oktober zijn er 31.000 minder runderen opgezet in de feedlots (afmestbedrijven), dit is 1 procent minder dan een jaar geleden. Analisten verwachten dat de daling kan oplopen tot 4 procent. Het tegenvallende aanbod van slachtrunderen wordt veroorzaakt door het langer laten staan van vleesvee in de feedlots. Mesters proberen hun marges te verhogen door de dieren zwaarder af te leveren. Daarnaast zijn er steeds meer melkveehouders die de vaarskalveren aanhouden voor de aanwas van hun melkveestapel.

Het krappe aanbod heeft tot gevolg dat de prijzen van rundvlees in Amerika zijn geëxplodeerd. Met het aanhouden van het krappe aanbod lijkt dit ook niet snel voorbij te zijn en moeten consumenten diep in de buidel tasten.

Eén reactie

  • farmerbn

    Raar artikel: Er staat dat er 1% minder vee opgezet zijn in de feedlots en dat de mesters het vee langer laten staan zodat ze zwaarder worden. Hierdoor komt er waarschijnlijk meer vlees op de markt ipv minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.