Rundveehouderij

Nieuws 608 x bekeken

Hoe groter bedrijf, hoe minder koeien in de wei

Den Haag - Vorig jaar liepen er 40.000 koeien meer in de wei dan in het jaar ervoor, maar wel steeds minder op grote bedrijven. Want, hoe groter het bedrijf, hoe minder koeien in de wei komen, zo signaleert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een analyse van aangeleverde gegevens.

Op bedrijven met 160 en meer koeien komt het vee gemiddeld nog maar in 48 procent van de gevallen in de wei. Op bedrijven met 120 koeien slaat de balans nog net door in het voordeel van weidegang. Op deze bedrijven wordt het vee of een groot deel van het vee net iets vaker in de wei gelaten dan binnen gehouden. Op bedrijven met minder dan 40 koeien (nog zo'n 2100 stuks) gaan de koeien nog in 94 procent van de gevallen de wei in.

Of registreer je om te kunnen reageren.