Rundveehouderij

Nieuws 1243 x bekeken

Vrijwel alle mais nu oogstrijp

Doetinchem - De middenvroege maisrassen op de proefvelden van DLV en Agrifirm bereikten afgelopen week de oogstrijpheid ruimschoots. Daarmee staan alle seinen op groen voor het hakselen.

In Zeijen werd de mais niet helemaal droog gehakseld, waardoor de drogestofpercentages van de restplant iets lager uit komen dan een week eerder. Het drogestofpercentage in de kolf is voor alle rassen op beide locaties ruimschoots boven de gewenste 55 procent. Het drogestofpercentage voor de gehele plant voor de zeer vroege rassen in Zeijen en alle rassen in De Rips wordt nu aan de droge kant. Daarbij wordt het belangrijk dat de mais bij het inkuilen goed aangereden wordt om broei te voorkomen.

Het weer zorgt voor perfecte oogstomstandigheden. De draagkracht van de bodem is goed door de minimale neerslag van de afgelopen weken. Gezien de drogestofpercentages nu overal ruimschoots boven de gewenste oogstpercentages liggen, is dit de laatste week dat Boerderij dit overzicht plaatst.

Of registreer je om te kunnen reageren.