Rundveehouderij

Nieuws 1313 x bekeken

Verrassend veel schade van maisstengelboorder

Margraten/Voerendaal - De maisstengelboorder heeft dit jaar verrassend veel percelen in Zuid-Limburg aangetast. Pas bij de oogst is duidelijk geworden hoe sterk het insect dit jaar om zich heen heeft kunnen grijpen.

Medewerker Maurice van den Boom van Agrifirm Plant meent dat het van groot belang is dat boeren in de regio de bestrijding serieus aanpakken om grote schade te voorkomen. "Gelukkig is er dit jaar geen harde storm geweest, anders hadden we wel 50 procent legering kunnen hebben in veel percelen." In gelegerd gewas krijgt schimmel weer meer kans.

Bestrijden kan door de stoppel heel fijn te hakselen in het najaar, en door het insect in juni met chemie of sluipwespen te lijf te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.