Rundveehouderij

Nieuws 7167 x bekeken 14 reacties

Trein botst op koeien

Raalte - Het treinverkeer tussen Raalte en Nijverdal heeft zaterdag enkele uren stilgelegen nadat een trein op enkele koeien was gebotst.

Het ongeval gebeurde zaterdagochtend vroeg; even na 15.00 uur is het spoor vrijgegeven, meldden de Nederlandse Spoorwegen. De vijf koeien die op het spoor stonden, hebben de aanrijding niet overleefd. De 15 treinreizigers, machinist en conducteur bleven ongedeerd.

Laatste reacties

 • kschouten

  Triest voor koeien en boer .Aan het eind van de weideperiode raken de batterijen van schrikdraadapparaten leeg de eerste paar dagen blijven ze er nog wel achter maar als ze het door hebben nemen ze de benen. dus controleer dagelijks de stroom op de draad.

 • koestal

  Heel jammer voor boer en koeien ,uitbreken van koeien was vroeger in de herfst al een probleem,het gras is minder smakelijk en de stroom op het schrikdraad wordt minder,en de zuivelfabrieken maar pleiten voor weidegang,hier hoor je ze niet over,hoezo weidegang ?

 • Bart Thybaut

  Triest ongeluk, maar nog triester de reacie met de opmerking over weidegang heeft hier niks mee te maken.

 • schoenmakers1

  toch is de kans groot dat deze koeien in de wei liepen, al ben je nog zo`n groot voorstander, je moet de feiten wel onder ogen durven zien

 • LUCTOR

  Een geluk bij een ongeluk dat er geen personen gewond zijn geraakt of nog erger, vind de reacties m.b.t weidegang wat kortzichtig dit voorjaar is bij mij een koppel zoogkoeien met kalveren overal door heen gebroken doordat er een vos achter aan zat te jager de dieren waren totaal in paniek heeft wel 4 weken geduurd tot ze weer een beetje tot rust waren en nog zijn ze zeer allert bij het minste of geringste beginnen ze vlucht gedrag te tonen.

 • leo,s vriend

  Volgens mij was dit jongvee............

 • Mozes

  Het was geen jongvee. Ik heb foto's gezien, een stuk van een koe wat vast voor in de trein zat. Om een poot die voor uit de trein stak zat een band voor het uithouden van de melk.

 • minasblunders1

  Het is hoe dan ook afschuwelijk.

 • info58

  @Mozes,als je de foto's op Salland centraal bedoeld wordt de pink aan de voorpoot eruit getrokken en meestal doe je daar geen bandje om heen voor het uithouden van de melk

 • leo,s vriend

  juist, info 58, tevens kun je op foto's van het 'hele 'dier zien nadat het er uitgetrokken is dat er geen uier onder zit.

  Mozes, het was een hele pink die in de trein zat.
  Je zou maar kraanmachinist zijn die dit moet opruimen.

 • info58

  Hoeft de machinist niet te doen. Loonbedrijf Jansen Wijhe is de hele ochtend daar geweest met de kraan en sorteerbak

 • juweeltje

  Bij ons is afgelopen voorjaar op een zaterdagnacht door vandalen een zeer moeilijk te openen hek opengezet waardoor 25 jonge pinken de benen konden nemen. Dit land ligt direct langs het spoor bij een spoorwegovergang. Dit hek kon alleen open als je een bout en moer los schroeft terwijl je gewicht op het hek zet!!!!!
  Zo'n 12 pinken waren ervandoor gegaan. Maar gelukkig waren ze niet richting het spoor gegaan!! Kilometers verderop bij een andere boer gesignaleerd. Deel nog onderweg ergens. Uren bezig geweest om alles weer terug te krijgen in het land. Politie erbij spoorwegpolitie erbij. Wat een heisa. GELUKKIG niks gewond. Was overigens in dezelfde nacht blok beton op het spoor gelegd zelfde locatie. Waarschijnlijk zelfde daders. Trein ontspoord. Geen gewonden gelukkig. Wat een hersenloze dombo's die zo iets doen. Aangifte gedaan. Niks meer van gehoord.

 • trijnie

  Afschuwelijk, arme dieren en ook de treinmachinist en boer uiteraard.
  Toch gebeurt het tegenwoordig niet zo vaak meer dan vroeger dat ze aan de wandel gaan. Gelukkig maar.

 • leo,s vriend

  Info, dat schreef ik.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.