Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Rabobank: druk op Europese rundvleesmarkt

Utrecht – De Europese rundvleesmarkt blijft dit jaar onder druk staan. Dat meldt de Rabobank in haar kwartaalrapport over de rundvleessector Beef Quarterly.

De prijzen van slachtkoeien zijn vanaf de zomer gedaald. De verwachting is dat de prijzen dit jaar hoogstens stabiliseren. De vraag naar rundvlees staat onder druk ondanks een gedaalde aanvoer van slachtkoeien en toegenomen export. Winkels hebben wat betreft gerealiseerde marges in 2012 en 2013 nog iets goed te maken en berekenen de prijsdaling van slachtvee daarom nog niet door in hun verkoopprijzen. Dit zorgt voor druk op de vraag, mede vanwege concurrentie met varkens- en pluimveevlees. Tegelijk neemt met name in Noordwest-Europa de vraag naar jongere slachtrunderen, in de regel goedkopere dieren, toe. Supermarkten willen zich met goedkoop rundvlees onderscheiden in de sterk concurrerende retailwereld.

De verwachting is dat het aanbod van rundvlees op de wereldmarkt krap blijft vanwege gedaalde voorraden in belangrijk exporterende landen. Dit zorgt voor een stevige basis onder de prijzen van slachtkoeien in deze landen.

Eén reactie

  • koestal

    De supermarkten willen goedkoop vlees,wakker dier maakt zich druk om dierenwelzijn,betaal dan een goede prijs,een eerlijke prijs !

Of registreer je om te kunnen reageren.