Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Meer dan helft van koeien lijdt aan subklinische melkziekte.

Michigan - Uit bloedmonsters van meer dan 5.000 Amerikaanse transitiekoeien over een periode van 2,5 jaar blijkt dat 55 procent van deze dieren te maken heet met subklinische melkziekte. Dat meldt bovine vet online op basis van onderzoek uitgevoerd door het Dairy Technical Specialists team van Prince Agri Products in Michigan.

De koeien werden aangemerkt als subklinisch ziek als de calciumbloedwaarde onder de grens van 8.0 mg/dl kwam. Uit meer recent onderzoek blijkt dat koeien met een waarde van 8,5 al met de negatieve effecten van subklinische melkziekte te maken krijgen. De kosten van subklinische melkziekte wordt geschat op 125 dollar (€100) terwijl een klinische geval van melkziekte 300 dollar (240 euro) kost.

Laatste reacties

 • agratax2

  Dat de subklinische melkziekte zich zo uitbreidt is een gegeven. Het is veel belangrijker om te achter halen waar de oorzaak van deze uitbreiding ligt. Er zijn dierenartsen die denken dat residuen van o.a. onkruidbestrijdingsmiddel in en op het voer een oorzaak zou kunnen zijn. Dat de industrie die deze middelen maakt en door fusise ook betrokken is bij medicijn productie geen behoefte heeft aan een onderzoek en al helemaal niet aan een voor hen negatieve uitslag. Liever voor $100 voeder additiven verkoopt, dan aantonen dat hun bestrijdingsmiddelen de veroorzaker zijn van de ellende. Een ding is duidelijk deze mededeling is weer olie op het vuur van onze dierenvrienden. Hier zit toch geen boer op te wachten??

 • henky++

  waar slaat het plaatje op?Wat heeft dat met het verhaal te maken?

 • el

  Inderdaad; een koe met kalfziekte geef je 500 cc calcium gluconaat IV, daar is geen heuplift voor nodig!

 • floseman1

  hellemaal me eens henky je kunt wel zien dat op redactie geen boeren verstand zit

Of registreer je om te kunnen reageren.