RundveeNieuws

Machinebouwreus GEA koopt De Klokslag

Düsseldorf/Bolsward – De Duitse machinebouwer GEA Group neemt de kleine gespecialiseerde branchegenoot De Klokslag over. Dit hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

De twee ondernemingen werkten al enige tijd samen bij de bouw van zuivelinstallaties. De zuiveldivisie van GEA bouwt onder meer verpoederingsinstallaties voor zuivelreuzen als FrieslandCampina, Fonterra en anderen. In feite maakt het bedrijf het hele arsenaal aan installaties dat een zuivelbedrijf nodig kan hebben, zoals pompen, separatoren en dergelijke. De Klokslag is met name sterk in de bouw van kaasinstallaties. Daarmee vult het bedrijf het pakket van GEA aan. Ook voor de melkveehouderij heeft GEA een heel productpakket beschikbaar, van simpele melkstaluitrusting tot de MI-One melkrobot. Ook produceert het voersystemen voor de veehouderij.

De GEA Group realiseerde over 2013 een omzet van €4,3 miljoen en had wereldwijd 18.000 mensen in dienst. De Klokslag is goed voor een jaaromzet van zo’n €70 miljoen en telt ook zo’n 70 werknemers. Naast de machinefabriek is er ook een automatiseringsafdeling bij gekomen. Het bedrijf wordt geleid door directeur-eigenaar Evert IJntema. Het bedrijf vierde juist dit jaar het 25-jarige bestaan.

Een van de laatste grote opdrachten van De Klokslag is de bouw van de kaaspersen voor de nieuwe fabriek van A-ware in Heerenveen. Het bedrijf bouwde echter ook voor vrijwel alle andere kaasmakers in Nederland de persen. Het bedrijf was in 1989 opgericht vanuit de failliete boedel van machinefabriek Koopmans. Geleidelijk aan breidde het bedrijf steeds verder uit.

Beheer
WP Admin