Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Gouden tijden voor Zwitserse kaas in Rusland

Bern - De export van Zwitserse kaas heeft de wind enorm in de rug door de Russische boycot van EU zuivelproducten. Dat meldt de Landwirtschaftlicher Informationsdienst (LID).

De export van Zwitserse kaas is ruim vervijfvoudigd. In september van dit jaar is 160 ton kaas aan Rusland geleverd, terwijl dat in september  2013 nog maar 28 ton was. Dat is normaal goed voor één procent van de totale exportwaarde van kaas uit Zwitserland.

Volgens Daniël Dätwyler, directeur van Intercheese, is deze opleving niet blijvend. Hij verwacht dat, zodra de boycot wordt opgeheven, de export weer terugzakt naar het niveau dat de Zwitsers gewend waren. Vooral het goedkopere segment valt dan direct weg.

Laatste reacties

 • koestal

  De roebel daalt nog steeds in waarde,dus een korte vreugde

 • Mels

  Komen der nog meer rinkelende koebellen in de Zwitserse bergen...😂😂

 • koestal

  De koopkracht van de russen is ook achteruit gegaan

 • Koen Franken


  Heb een kennis die in een kaasfabriek werkt , ze hebben een grote hal gehuurd en zijn die op dit moment helemaal vol aan het  rijden . Geen handel , dit gaat echt nog wat geven voor de komende tijd .

Of registreer je om te kunnen reageren.