Rundveehouderij

Nieuws 738 x bekeken

FrieslandCampina wil locatie België sluiten

Sleidinge - FrieslandCampina Belgium wil de productie van het Belgische Sleidinge grotendeels overbrengen naar zijn locatie in Aalter. De locatie in Sleidinge zal dan in 2015 sluiten.

Dit heeft gevolgen voor de 134 vaste medewerkers. De intentie van FrieslandCampina om de productie te verplaatsen is een gevolg van de afgenomen vraag naar zuiveldranken door de ongunstige marktomstandigheden in Europa. Daarnaast voldoen de technologie en verpakkingen van de producten geproduceerd in Sleidinge niet langer aan de wensen van de consument. Hierdoor kampt deze productielocatie de laatste jaren met een structurele onderbezetting van de capaciteit en is het niet langer economisch verantwoord de productie voort te zetten. De verwachting is dat zo'n twintig medewerkers mee kunnen naar Aalter.

Of registreer je om te kunnen reageren.