Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

FrieslandCampina steekt €114 miljoen in China

Amersfoort – FrieslandCampina is de eerste buitenlandse onderneming die met een Chinees zuivelbedrijf in een joint venture stapt voor de productie van kindervoeding. Het voornemen tot de joint venture is al langer bekend, maar deze is nu bekrachtigd.

FrieslandCampina gaat samenwerken met Huishan Dairy en investeert daarvoor €114 miljoen in China. Hiervan is €90 miljoen bestemd om een 50 procent belang te kopen in de zuivelfabriek in Xiushui. Van de overige €24 miljoen worden Huishan-aandelen gekocht op de beurs van Hongkong.

De joint venture heeft als doel om tot een volledig geïntegreerde productieketen voor kindervoeding te komen. Het gevolg zal zijn dat beide ondernemingen gezamenlijk een volledig nieuw merk kindervoeding op de Chinese markt geïntroduceerd zal worden. Zowel Huishan Dairy als FrieslandCampina nemen een 50 procent belang in de keten die de kindervoeding gaat produceren, vermarkten en distribueren.

Beide bedrijven blijven echter ook de eigen activiteiten op gebied van kindervoeding doorzetten. Dat betekent dat Huishan Dairy zijn eigen merken op de markt blijft brengen. Verder blijft de productie van Friso exclusief in Nederland. Ook blijft FrieslandCampina dit merk zelfstandig in China op de markt brengen.

Laatste reacties

  • koestal

    veelbelovend initiatief met goede kansen voor FC

  • daantje

    wel zorgen dat dit produkt dan onberispelijk blijft

Of registreer je om te kunnen reageren.