Rundveehouderij

Nieuws 1073 x bekeken

FrieslandCampina koopt distributeur Italië

Amersfoort - FrieslandCampina heeft zijn positie op de Italiaanse kaas en botermarkt versterkt met de overname van DEK Srl en de de aanschaf van een belang van 80 procent in Orange Srl.

Het eerste bedrijf is een distributeur gericht op supermarkten, foodservice en dergelijke, het tweede bedrijf richt zich vooral op speciaalzaken. Samen hebben de beide bedrijven een 'aanzienlijke' omzet en een belangrijke positie op de Italiaanse markt, aldus FrieslandCampina. DEK wordt onderdeel van FrieslandCampina Italië en functioneel ondergebracht bij de kaasdivisie, niet bij Zeijerveld. Orange blijft volledig zelfstandig en onder eigen naam opereren.

Italië is een van de grootste markten binnen de EU voor (half)harde kazen. DEK Srl was reeds geruime tijd de vaste distributeur van FrieslandCampina in Italië voor de verkoop van kaas en boter aan winkels, horeca en groothandel. en van DEK Srl worden ondergebracht in een nieuwe onderneming van FrieslandCampina. Met deze transactie verkrijgt FrieslandCampina een sterk verkoop- en distributienetwerk in Italië.

Of registreer je om te kunnen reageren.