Rundveehouderij

Nieuws 1714 x bekeken 5 reacties

Dijksma: zorgen VVD runderen onterecht

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is niet onder de indruk van de opmerkingen van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra over een aantal aangenomen moties over onder meer een fokverbod op runderen die niet natuurlijk kunnen bevallen.

Zijlstra greep de moties aan om het kabinet de vraag te stellen hoe die moties zich verhouden tot het streven naar een verlaging van de regeldruk en het streven naar meer werk. Dijksma zegt dat de aangenomen moties een ondersteuning van het beleid zijn en dus niet zorgen voor extra regels. Het CDA zegt dat de VVD-leider door de PvdA-staatssecretaris 'met een kluitje in het riet' is gestuurd.

Laatste reacties

 • Martin Oldenhof

  'Dijksma zegt dat de aangenomen moties een ondersteuning van het beleid zijn' moties zijn toch meestal aanvullingen op regels, dus wel meer (ingewikkelde) regels erbij. De VVD had dus een goede opmerking, maar had bij het antwoord niet in de gaten dat ze inderdaad met een kluitje in het riet zijn gestuurd.

 • joannes

  @Martin Oldenhof, dat komt omdat die VVD zich pas sinds kort weer voor de Boeren interesseert! Ze hebben dat ¨Beleid¨ getolereerd in hun regeer akkoord met de PvdA, die weer niet te veel stemmen naar de PvdD wil laten lekken. De onzin van die onrealistische, unieke wereld verbeteraar dierenbeleid wetten en regels zijn afleidings manoevres en de afkoop of omkoop kosten voor al die slecht geïnformeerde vooral ouderen ¨ dierenliefhebbers¨die alle heftige operaties schuwen, primair voor hun zelf en daarmee voor hun/het huisdier, en uit loyaliteit, voor alle dieren die bij de boeren lopen. En omdat ze geld voldoende hebben voor alle zaken incluis diervoerder en natuurlijk dierenarts, hoopt de PvdA ze vooral te behouden door mee te gaan in die idiote projectie dat dieren bij Boeren beschermt dienen te worden voor Boeren die ze slecht behandelen. Wanneer ze een keer na zouden denken kunnen ze zich realiseren dat geen Boer belang heeft bij dierenmishandeling al is het maar uit eigenbelang. Geen dier groeit of produceert bij een slechte behandeling! Het zijn de incidenten van gestoorde of verstoorde medewerkers of boeren die uitvergroot worden. Incidenten, zoals die er in elke beroepsgroep kunnen worden waargenomen. Daar behoren procedures voor te zijn en tewerken; maar die zijn er! Geen apart Belied, nb uniek voor NL niet eens EUwijd!

 • koestal

  De VVD heeft al een hele tijd Dijksma haar gang laten gaan,ze hebben de boeren door Dijksma laten koeieneren met veel natuur een het grote ammoniakgat,nu moet dat ook nog snel door de Tweede Kamer gejaagd worden,en de boeren mogen straks weer stemmen op de VVD ! Hallo ,luistert er nog iemand naar de boeren ?

 • koestal

  Halbe Zijlstra laat zich beetnemen door Dijksma ,valt mij tegen van de VVD

 • polsbroek

  Geen boerenverstand

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.