RundveeNieuws

Dijksma blijft hameren op vetcorrectie in zuivel

Luxemburg – Nederland blijft aandringen op een vetcorrectie in het laatste superheffingsjaar. De vetcorrectie kan worden gebruikt om de negatieve gevolgen van de Russische boycot van landbouwproducten te verzachten.

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft dat pleidooi ook maandag gehouden tijdens de vergadering van Europese landbouwministers in Luxemburg. Nederland ziet vooralsnog geen noodzaak voor een nieuwe regeling voor de zuivel na de min of meer mislukte  maatregel om kaas in de particuliere opslag te doen. Volgens Dijksma biedt het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid genoeg instrumenten om prijsfluctuaties te beperken. Een Nederlands voorstel (samen met Duitsland en Oostenrijk) om een vetcorrectie tot stand te brengen is al eerder gestrand in de vergadering van landbouwministers.

De baltische staten en Finland dringen aan op exyra steun voor de zuivel. Andere lidstaten hebben dat punt aangegrepen de vetcorrectie weer op tafel te krijgen. Naast Nederland zijn Denemarken, Duitsland, Oostenrijk,Polen, Luxemburg en Letland voor de vetcorrectie.

Beheer
WP Admin