Rundveehouderij

Nieuws 939 x bekeken 1 reactie

Deense melkveehouders beperken veestapel

Aarhus - De Deense melkveestapel heeft ten opzichte van een jaar geleden 4 procent ingeleverd en heeft daarmee gerekend vanaf de invoering van de quotering in 1984 de geringste omvang bereikt. Dat blijkt uit de nieuwe telling van Danmarks Statistik.

Het aantal melkkoeien becijfert het bureau op 553.000. Dat zijn er 23.000 minder dan eind september vorig jaar. De slinkende melkveestapel is mede een gevolg van de dreigende overschrijding van het quotum. Om de productie binnen de perken te houden, worden koeien naar de slacht gebracht. De sector melkt momenteel 1,98 procent boven het plafond wat een superheffing zou betekenen van in totaal €14,5 miljoen voor 1.240 van de bij elkaar 3.400 ondernemers. De overschrijding vertoont echter wel ook een iets slinkende trend. De Denen hebben volgende maand nog één keer de mogelijkheid quotum bij te kopen voordat de productiebeperking per 31 maart verdwijnt.

Eén reactie

  • joannes

    Een andere titel zou kunnen zijn: Deense melkveehouders verhogen Productiviteit veestapel! De sector melkt tenslotte momenteel 1,98 procent boven het plafond!

Of registreer je om te kunnen reageren.