Rundveehouderij

Nieuws 1429 x bekeken 2 reacties

'Danone wil Amerikaanse concurrent inlijven'

Parijs – Danone, eigenaar van de Nederlandse babyvoedingsfabrikant Nutricia, zou de Amerikaanse fabrikant van babymelk Mead Johnson Nutrition Group willen overnemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van onbevestigde berichten uit beide bedrijven.

''Danone heef zijn interne strategische onderzoek afgerond en besloten dat Mead Johnson de voorkeur heeft om te acquireren'', aldus bronnen tegenover Reuters. Met de deal zou Danone haar afhankelijkheid van de kwakkelende Europese markt verder kunnen terugbrengen en profiteren van de sterk groeiende vraag naar babymelk in China en andere landen.

Het bericht leidde op de beurs van New York tot een koerssprong van rond de 10 procent voor Mead Johnson. Analisten stellen dat er een prijskaartje van zeker $24 miljard tot $26 miljard aan een mogelijke overname hangt. Danone zou volgens eerdere berichten zijn divisie voor medische voeding willen verkopen, waarmee het in ieder geval enkele miljarden in kas zou hebben voor een volgende overname.

Laatste reacties

 • Sjakkie

  Voor 26 miljard een concurrent overnemen??????
  Dit gaat toch nergens meer over.
  Ga naar het casino als je van je geld af wilt.
  De gekte regeert onder beleggers.

 • joannes

  Dit is een goudmijn @Sjakkie! In de US 25 % winstbelasting en in Nederland op zeker véél lager. Bij het opsplitsen van Nutricia in Medische voeding en Baby voeding zullen ze beide zeer waarschijnlijk in NL geregistreed blijven en als zodanig volledig profiteren van het belasting voordeel. Het is en wordt marktvergroten, synergy en belastingvoordeel. Danone heeft dit wel uitgezocht! het probleem zit in in de goedkeuring van de autoriteiten!

Of registreer je om te kunnen reageren.