Rundveehouderij

Nieuws 585 x bekeken

Danone investeert verder in China

Parijs – Danone gaat haar positie op de Chinese markt voor babymelk versterken door de samenwerking met Mengniu verder aan te trekken. "De overeenkomst brengt Danone's kennis op het gebied van babymelkpoeder en Mengniu's kennis van de Chinese markt bij elkaar."

Danone koopt voor €437 miljoen een belang van 25 procent in het babymelkpoeder bedrijf Yashili. Mengniu, het grootste zuivelbedrijf van China, heeft Yashili momenteel voor 68 procent in handen maar laat haar aandeel teruglopen tot 51 procent. Elaine Sun, CEO van Mengniu en tegelijk voorzitter van de commissarissen bij Yashili: "Dit versterkt de expansie van Yashili op de Chinese markt door meer producten aan te bieden die veilig, gezond en van de hoogste kwaliteit zijn".

Danone werkt met Mengniu samen sinds het voorjaar van 2013. Het Franse zuivel-, flessenwater- en kindervoedingsbedrijf heeft ook een klein belang in de Chinese partner. De samenwerking werd mede ingegeven door het feit dat Danone zwaar te lijden had door de vermeende vervuiling van babymelkpoeder met botulisme bij haar toenmalige leverancier Fonterra. Bedrijven als Yashili en Mengniu zien samenwerking met een buitenlandse partner op hun beurt als geruststelling voor hun Chinese klanten die nog steeds met wantrouwen tegen zuivelproducten uit eigen land aankijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.