Rundveehouderij

Nieuws 642 x bekeken

Britse melkprijzen verder omlaag

Londen – De grote Britse zuivelbedrijven hebben opnieuw een verlaging van de melkprijs aangekondigd. Bij Muller-Wiseman gaat de melkvergoeding per 1 november met 1,9 pence ofwel bijna 2,5 cent per liter omlaag. Die melkprijs bij dit bedrijf ligt daarmee al 6,5 pence of bijna 9 cent lager dan in april.

Dairy Crest voert eveneens een nieuwe verlaging door en wel met 1,3 pence per liter. Arla heeft vorige week al voor al haar Europese vestigingen een verlaging met ruim 2 cent aangekondigd die ook wordt doorgevoerd voor de Britse leden van de coöperatie. De boerengroepering Farmers for Action heeft al eerder laten weten dat er acties zullen volgen als de melkprijs verder omlaag gaat. Op de eerste actievergaderingen van de groep zijn ook honderden boeren afgekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.