Rundveehouderij

Nieuws

Brits vlees maakt kans in Nederlandse horeca

Londen – Nederlandse restaurants gebruiken al veel Brits rundvlees, maar er is zeker kans om die markt verder te ontwikkelen. ''Onze sterke aanwezigheid op de Nederlandse markt biedt een uitstekend platform om ons te richten op de topklasse horeca'', aldus marketingdirecteur Jonathan Eckley van het vleesschap Eblex.

Nederland is nu al de op een na grootste buitenlandse afnemer van rundvlees uit Groot-Brittannië. Vorig jaar ging het daarbij om 32.800 ton vers en diepgevroren vlees, een hoeveelheid die in de eerste helft van dit jaar verder is toegenomen. Eckley: ''Nederland is dus een belangrijke exportmarkt. Op basis daarvan kunnen we de kwaliteit van onze producten onder de aandacht brengen onder de topklasse restaurants.''

Eblex ondersteunt de verdere export naar Nederland met verschillende activiteiten zoals journalistenreizen, demonstraties van bekende Britse koks en de aanwezigheid op relevante beurzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.