Rundveehouderij

Nieuws 2115 x bekeken 1 reactie

Arla klaagt Unilever aan in geschil om boter

Stockholm - Zuivelaar Arla stapt in Zweden naar de rechter in een zaak tegen Unilever. Arla beschuldigt het concern van misleiding van de consument omdat Unilever op een vernieuwd spijsvetproduct met de merknaam Flora ten onrechte aangeeft dat het boter is: 'Flora met boter' zo prijst Unilever het product aan.

Volgens Arla mag dat niet, omdat de Europese richtlijn bepaalt dat een product pas boter mag worden genoemd als het voor 80 procent uit melkvet bestaat. In Unilevers product zit echter maar 40 procent melkvet. Unilever wijst de klacht af.  "Ons product combineert plantaardig en dierlijk vet op een wijze die de consument op prijs stelt", zo luidt het commentaar van communicatiedirecteur Maria Stareborn tegenover landbouwkrant ATL.

Eén reactie

  • cornelis 22

    Goede sier maken met onze boter wat een stelletje zwendelaars.

Of registreer je om te kunnen reageren.