Rundveehouderij

Nieuws 1542 x bekeken 5 reacties

Zuivel VS blij met nieuwe exportwet

Washington - De Amerikaanse melkveehouderij- en zuivelorganisaties zijn in hun nopjes met de nieuwe Trade Priorities Act 2014 (Wet handelsprioriteiten) door de Senaat. Deze wet bevat tal van onderdelen waar de zuivelorganisaties hun voordeel mee hopen te doen bij de export.

De wet is opgesteld op initiatief van zowel republikeinen als democraten en geniet dus brede steun in de Amerikaanse Senaat, maar moet nog door het Congres.

De punten waar de zuivel vooral ingenomen mee is, betreffen het steven naar afbouw van (import)tarieven, de wens om te komen tot 'robuuste' (lees: niet te strenge) veterinaire en fytosanitaire regels en het voorkomen van 'oneigenlijk gebruik' van geografische aanduidingen. Zonder belemmeringen van tariefmuren, veterinaire regels en lastige geografische aanduidingen, kan de Amerikaanse zuivel veel vlotter exporteren, aldus de zuivelsector.

Laatste reacties

 • el

  Niks mis mee!

 • Mozes

  Amerika kiest dus voor bulk tegen de laagste prijs. Dat is mooi want wij in Nederland richten ons op een ander deel van de markt.

 • schoenmakers1

  dan heeft nederland dus bij voorbaat al verloren, jammer

 • Senel & Co.

  -->>'Mozes: 'Amerika kiest dus voor bulk tegen de laagste prijs. Dat is mooi want wij in Nederland richten ons op een ander deel van de markt'.??

  80% van onze foliekaas is bulk en gaat naar Rusland o.a.

 • W Geverink

  Lees' niet al te strenge veterinaire en fytosanitaire regels'?? Wat een gelul. De schrijver van het verhaal is waarschijnlijk niet op de hoogte van het feit dat de importerende landen bepalen of de Amerikaanse standaard voldoet aan hun eisen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.