Rundveehouderij

Nieuws

Winkels weigerden mogelijk verkoop babymelkpoeder aan Aziaten

Utrecht – Supermarkten en drogisten weigerden mogelijk mensen met een Aziatisch uiterlijk om babymelkpoeder te kopen.

Het college voor de Rechten van de Mens behandelt donderdag twee zaken waarbij er aanwijzingen zijn dan winkels de verkoop van babymelkpoeder weigerden te verkopen aan Aziaten. Iemand uitsluiten vanwege uiterlijk is verboden. Vorig jaar ontstond een tekort aan babymelkpoeder in Nederlandse winkels omdat er vanuit China veel vraag was naar babymelkpoeder. Er waren toen aanwijzingen dat er georganiseerd babymelkpoeder werd opgekocht in Nederlandse winkels, om dit te verschepen naar China, waar veel vraag is naar veilige babymelkpoeder. Bewijs is hiervoor niet gevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.