Rundveehouderij

Nieuws

Record export rundvlees VS

Washington- De export van Amerikaans rundvlees heeft in november een nieuw opbrengstrecord gevestigd. Dit blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Ten opzichte van november 2012 werd er 11 procent meer product geëxporteerd en lag de totaalopbrengst van het vlees 16 procent hoger.

Vanaf januari tot en met november is er in totaal 5,61 miljard dollar verdiend aan de export van rundvleesproducten. Dit is een stijging van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Er werd in totaal 1,1 miljoen ton vlees aan het buitenland verkocht, een plus van 3 procent.

De groei komt voornamelijk voor rekening van de export naar Japan en Honkong.  Japan ontving in de periode het meeste rundvlees ter waarde van 1,3 miljard dollar, wat neerkomt op een waardestijging van 34 procent. Goede tweede afnemer van het rundvlees is Mexico kocht voor 819,9 miljoen dollar aan Amerikaans rundvlees. Een plus van 8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.