Rundveehouderij

Nieuws

MKZ-uitbraak kost India economische groei

Kerala - Een uitbraak van mond- en klauwzeer in 5 zuidelijke deelstaten van India heeft alleen al in de eerste week van januari ruim 5.000 koeien de kop gekost. Dit melden Indiase media. In reactie op de epidemie zijn de prijzen voor vlees en zuivel in de regio gekelderd en lijden ook andere delen van de lokale economie.

Economen schatten al dat de MKZ-uitbraak India dit jaar een half procent economische groeit kost. De autoriteiten stellen volop pogingen in het werk om de uitbraak te stoppen. Volgens sommige berichten worden olifanten ook ziek van het MKZ-virus, wat leidt tot paniek bij olifanten-bezitters. Voor volwassen dieren zou de epidemie echter slechts een mild effect hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.