Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

'Ik wil Beemsterkaas'

Westbeemster – De Russische importbeperkingen voor Nederlandse kaas zijn voor veel exporteurs een bron van veel frustratie.

Grote producenten kunnen andere fabrieken inzetten als enkele van hun locaties niet meer mogen exporteren. Kleine producenten met maar één fabriek hebben geen keus. Ook kaasmaker Cono zit met de gebakken peren. Omdat de bestaande kaasfabriek geen hekwerk heeft en die ook op een aantal andere punten niet aan de Russische eisen voldoet, ligt de pas gestarte export stil.

Toch wil Cono niet gaan zitten kniezen. Als de nieuwe fabriek later dit jaar start, zal de inrichting aan alle eisen voldoen. In de tussentijd is het afwachten en dan de kaas maar aan andere klanten verkopen.

De Russische beperkingen inspireerden de Beemster kaasmakers wel tot enige huisvlijt: geen boze brief aan Russisch toezichthouder Rosselkhoznadzor, maar een fotoprotest. 'Ik wil Beemsterkaas' staat er nu op het bord dat de Femen-activiste in handen houdt. Cono-directeur Eric Hulst vindt dat de Russische maatregelen veel te serieus worden genomen.

Laatste reacties

 • h.hulst1

  Nou Klaas, ik vind dat we de Russische maatregelen wel serieus moeten nemen. Wij willen graag doorgaan met onze verkoop van BeemsterKaas in Rusland. En de Russische consument vindt BeemsterKaas heel erg lekker. Dat hebben we al gemerkt. Maar ja, wie niet.

 • koestal

  De russen zijn jaloers op de Nederlandse melkveehouders en de zuivelindustrie,het is weer een soort koude oorlog,is in het verleden wel vaker gebeurd met de russen,ze kunnen de zuivelindustrie in eigen land niet goed organiseren door teveel bureaucratie

 • nak

  meer Femen foto's a.u.b.

 • westbanker

  Als dingen verboden worden, vinden mensen het alleen nog maar interessanter. En Beemster krijg gratis publiciteit. Beemster lacht en gelijk hebben ze.

 • hansvanbergen

  Zou ze daar de hele middag gestaan hebben? het lijkt frisjes want op de achtergrond hebben ze dikke jassen en sjaals aan.

 • nmaaaa

  Dat gezeik hebben wij Boeren toch ook met KKM.
  Kapotte kruiwagen, verwilderd hout en los tegeltje.
  Wel code rood (kostbaar gezeik om niks)

 • Rolf Roelofs

  ik ben wel benieuwd hoe het nu zou zijn als Greenpeace met hun bootje thuis was gebleven in 2013?

 • Uri

  Uiteindelijk pissen de russen in de eigen broek, nu kunnen ze zelf van het beste kaasmerk op deze wereldbol geen stukje eten!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.