Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Ierse superheffing tussen 30 en 40 miljoen

Dublin – De Ierse bond van melkveehouders ICMSA schat dat de superheffing voor Ierland tussen de 30 en 40 miljoen euro zal uitkomen.

Dat is dan zeker het dubbele van de heffing die in 2012 werd opgelegd. Volgens de bond zijn veel boeren bereid de heffing van 28 cent per liter te betalen gezien de hoge melkprijzen en de goede vooruitzichten voor de eerste helft van dit jaar. De ICMSA waarschuwt echter wel dat de superheffing een grote druk zal leggen op de kasstroom bij melkveebedrijven. De bond wil ook dat minister Coveney van landbouw 'maximale druk' legt op Brussel om de superheffing voor het komende melkjaar – het laatste voor de afschaffing van de quota – drastisch te beperken.

Eén reactie

  • koestal

    De rekening komt later

Of registreer je om te kunnen reageren.