Rundveehouderij

Nieuws laatste update:8 jan 2014

Huntjens roodbontfokker van het jaar

Laren – Paul Huntjens uit Noorbeek is tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Platform Roodbont uitgeroepen tot roodbontfokker van het jaar 2013.

De jury die de prijs toekent bestaat uit vertegenwoordigers van de landbouwbladen. De roodbontfokaspiraties van Huntjens begonnen toen hij in 1999 drie Stadel-embryo's kocht. De nazaten van de familie komen allemaal uit de Massia-familie. Deze Massia's zijn alom bekend in de roodfbontfokkerij en onder de Prefix 'Van de Peul' wist Huntjens uit stammoeder Massia 8389 (een Stadel uit Massia 14) de eerste fokstier Van de Peul Red Spider af te leveren. Daarna kwamen er bekende stieren voor het voetlicht. Een daarvan is Kylian. Ook Camion is een bekende stier die als een van de eerste stieren als InSire stier door CRV verkocht werd op basis van zijn genomische fokwaarde. Ook Cherokee en Maddock P zijn aan de lijst van stieren toegevoegd.

In 2013 had Huntjens maar liefst vijf 'Van de Peul '-stieren op de stierenkaart van CRV. Een opmerkelijke prestatie en een waardoor de genetica die Huntjens via de stieren voorbrengt zich wijd in de roodbontpopulatie zal verspreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.