Rundveehouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:9 jan 2014

GMP+ wil leden kunnen schrappen

Den Haag - Mengvoerbedrijven die bij calamiteiten niet terstond inzage geven in hun afleveradministratie worden vanaf medio mei direct geschorst voor GMP+.

Daarmee krijgen ze feitelijk een leververbod voor alle veehouderijbedrijven die in een ketenkwaliteitssysteem werken. Dat stelt GMP+-directeur Johan den Hartog.

Aanleiding is volgens Den Hartog de gang van zaken bij de laatste aflatoxine-affaire. Het betreffende mengvoerbedrijf verstrekte pas met flinke vertraging en na herhaaldelijk aandringen de adressen waaraan het mogelijk met aflatoxine besmet veevoer leverde. Directe uitsluiting van GMP+ bleek echter volgens Den Hartog niet met onmiddellijke ingang mogelijk. Hiervoor zijn wijzigingen in de regelingen nodig. Dat vreet tijd, omdat de certificerende instantie toeziet op de manier van wijziging van regelingen.

Den Hartog verwacht de wijzigingen in mei afgerond te hebben.

Laatste reacties

 • kschouten

  De controlerende heren nemen vaak een houding aan van ik ben de baas en verwachten dat je terstond alle informatie uit je borstzak kan halen. Dit is onmogelijk vaak moet je facturen uit de boekhouding halen . Dit kost meer tijd en dat kan niet terstond als die man in je nek staat te hijgen.
  Gewoon morgen terug komen dat is redelijk.

 • wvb

  Binnen vier uur moet je een recall kunnen uitvoeren dus zorg dat je de boel voor elkaar hebt anders ben je niet geloofwaardig en beschadig je de sector

 • schoenmakers1

  er wordt hier vaak geroepen dat je gestudeerd moet hebben om succesvol te kunnen zijn, is het niet dat de succesvolle van de toekomst aan een 6 voldoende hebben, waarom moeten dan mensen die willen werken altijd een 10 halen

Of registreer je om te kunnen reageren.