Rundveehouderij

Nieuws 906 x bekeken 4 reacties

Eén op vier Britse melkveehouders bij Arla

Leeds – De Britse zuiveltak van Arla heeft er de laatste tijd 1.300 leden bijgekregen. Dat brengt het totaal aantal leden van de coöperatie in Groot-Brittannië op 2.800, waarmee circa één op de vier Britse melkveehouders nu tot Arla behoort.

''Nog eens 1.300 Britse boeren hebben ons aanbod aangenomen om mede-eigenaar te worden van de grootste zuivelcoöperatie van Europa. Daarmee hebben we nog eens 300 miljoen liter melk binnengehaald,'' aldus Arla Foods UK. De bij de coöperatie aangesloten boeren zijn nu goed voor 95 procent van alle door Arla verwerkte melk.

Bestuursvoorzitter Jonathan Ovens: ''We hebben tien jaar gewerkt om mede-eigenaren te worden van Arla Foods amba. We hebben nu onze visie kunnen realiseren. Arla legt zich toe op het bieden van een duurzame toekomst voor haar boeren en door de weg van het eigenaarschap op te gaan ontvangen we de hoogste melkprijs in ons land.'' De Britse tak van Arla verwerkt momenteel zo'n drie miljard liter per jaar maar wil de komende tijd nog eens 300 miljoen liter melk zien binnen te halen. Dat is vooral nodig om de nieuwe melkfabriek in Aylesbury met een capaciteit van één miljard liter per jaar optimaal te laten draaien.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  t Wordt tijd dat Smit Kroes eens actie onderneemt en Arla bv. de fabriek in Nijkerk verplicht (onder zachte dwang) laat afstoten. Zijn vast wel liefhebbers voor zo'n koopje.

 • mtsverhoef1

  Liefhebbers ????
  RFC heeft 'Nijkerk' per 2 mei 2009 overgedragen aan Arla en 2009 is het enige jaar dat er winst gemaakt is doordat ze voor een prikkie melk konden opkopen vanwege de slechte zuivelmarkt in dat jaar.
  De verliezen over 2010, 2011 en 2012 liggen tussen de 2 en 3 miljoen euro per jaar. Daar ben je als Arla-lid mooi klaar mee..... jaarlijks miljoenen bijpassen terwijl er nog niet eens ledenmelk verwerkt wordt.
  RFC mag blij zijn dat ze van 'Nijkerk' af zijn

 • Zuperboer

  Bron?

 • ruud.peys1

  Aan Zuperboer:
  Arla Foods UK

Of registreer je om te kunnen reageren.