RundveeNieuws

Eén op vier Britse melkveehouders bij Arla

Leeds – De Britse zuiveltak van Arla heeft er de laatste tijd 1.300 leden bijgekregen. Dat brengt het totaal aantal leden van de coöperatie in Groot-Brittannië op 2.800, waarmee circa één op de vier Britse melkveehouders nu tot Arla behoort.

”Nog eens 1.300 Britse boeren hebben ons aanbod aangenomen om mede-eigenaar te worden van de grootste zuivelcoöperatie van Europa. Daarmee hebben we nog eens 300 miljoen liter melk binnengehaald,” aldus Arla Foods UK. De bij de coöperatie aangesloten boeren zijn nu goed voor 95 procent van alle door Arla verwerkte melk.

Bestuursvoorzitter Jonathan Ovens: ”We hebben tien jaar gewerkt om mede-eigenaren te worden van Arla Foods amba. We hebben nu onze visie kunnen realiseren. Arla legt zich toe op het bieden van een duurzame toekomst voor haar boeren en door de weg van het eigenaarschap op te gaan ontvangen we de hoogste melkprijs in ons land.” De Britse tak van Arla verwerkt momenteel zo’n drie miljard liter per jaar maar wil de komende tijd nog eens 300 miljoen liter melk zien binnen te halen. Dat is vooral nodig om de nieuwe melkfabriek in Aylesbury met een capaciteit van één miljard liter per jaar optimaal te laten draaien.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin