Rundveehouderij

Nieuws 858 x bekeken 1 reactie

Denen onderzoeken preventie mycoplasma

Kopenhagen - Het Deense landbouwonderzoek en de bedrijfsadviesorganisatie van landbouwfederatie LF zetten intensief in op de verwerving van kennis en inzicht in mycoplasma.

Ondanks dat deze bacterie internationaal voor grote problemen zorgt in de rundveehouderij, ontbreekt er nog steeds know how omtrent de preventie en de bestrijding, zo stellen de initiatiefnemers vast. In eerste aanleg mikken zij op een nadere karakterisering van de bacterie en het aanwijzen van zekere verschillen tussen besmette en fitte veestapels. In tweede instantie moet dat leiden tot instrumenten waarmee het besmettingsrisico en de gevolgen van besmettingen kunnen worden gereduceerd. In Denemarken zijn alle melkveebedrijven gescreend op mycoplasma. Dat gebeurde voor het eerst al in 2011.

Eén reactie

  • info59

    mooi plaatje die varkens longen, als de tekst over koeien gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.