Rundveehouderij

Nieuws 435 x bekeken

Deense melkproductie loopt verder op

Aarhus - De Deense melkproductie is in december verder opgelopen. Volgens de cijfers van de quotumbeheersadministratie in Aarhus werd per eind vorige maand de productieruimte overschreden met 1,83 procent ofwel ruim 64,5 miljoen kilo.

Begin december was het nog 1,65 procent. Geleverd werd tot eind december tegen de 3,59 miljard kilo (vetgecorrigeerd). In 2012 werd het kalenderjaar afgesloten met een tellerstand van 3,51 miljard kilo. Krap 1.500 van de circa 3.500 melkveehouders lopen bij voortzetting van de huidige trend tegen een superheffing van in totaal een kleine 18 miljoen euro aan. Om deze heffing te ontlopen zou flink op de rem moeten worden getrapt, en wel door 20.000 koeien uit de productie te nemen, zo stellen de waarnemers in de Deense melksector vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.