Rundveehouderij

Nieuws

Danone ziet kansen in Kenia

Nairobi - Danone wil een aandeel in Kenia's grootste zuivelonderneming Brookside Dairy. Dat meldt The Africa Report.

De Franse zuivelonderneming is bezig haar aanwezigheid in Afrika verder uit te breiden, en is al aanwezig in Noord en Zuid-Afrika. Een aantal maanden terug nam Danone al een aandeel van 49 procent in de Fan Milk Groep, actief in zeven West-Afrikaanse landen.

Ook FrieslandCampina probeert haar aanwezigheid in Afrika te versterken. Afgelopen jaar bezocht een delegatie Kenia,  met als doel om er een zuivelfabriek op te zetten. De zuivelonderneming wilde destijds niet reageren op het nieuws dat door de Nederlandse ambassadeur in Nairobi naar buiten werd gebracht.

Brookside Dairy is voor een groot deel in handen van familie van president Uhuru Kenyatta. Gemiddeld wordt er dagelijks zo'n 500.000 liter melk afgenomen van meer dan 100.000 veehouders. Het gaat vooral om Kenianen met een paar koeien. Slechts 5 procent van de leveranciers bestaat uit commerciële melkveebedrijven. De onderneming is ook actief in Tanzania en Oeganda en exporteert naar meerdere Afrikaanse landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.