Rundveehouderij

Nieuws 502 x bekeken 1 reactie

Ciolos wil verlaging Noorse importheffing

Berlijn - Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos heeft er bij de Noorse landbouwbewindsvrouw Sylvi Listhaug op aangedrongen de importheffingen op kaas te verlagen. De vorige Noorse landbouwminister had die sterk verhoogd.

De EU heeft ten aanzien daarvan duidelijke verwachtingen, onderstreepte Ciolos bij een ontmoeting met Listhaug op de Internationale Grüne Woche in Berlijn. Listhaug meldt dat ze wil zoeken naar goed oplossingen voor wijzigingen waarvoor een meerderheid kan worden worden gevonden in het parlement. De huidige heffingen worden berekend op basis van een percentage van het bedrag waarvoor wordt geïmporteerd. Daarvoor golden vaste bedragen per gewichtseenheid. De heffingen werden daardoor in een keer diverse keren hoger.

Eén reactie

  • m.en.mh.miedema

    Ciolos wil de Noorse boeren de nek om draaien. Laat ie zich maar bezighouden met de puinhoop in de EU! Als melkveehouder zou ik hem hierin moeten steunen maar ben meer boer en mens dan handelaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.