Rundveehouderij

Nieuws 1412 x bekeken 2 reacties

Cel voor Britse boer na dierenmishandeling

Chester – Een 49-jarige Britse boer is door de rechtbank in Warrington veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens mishandeling en verwaarlozing van zijn koeien. De man mag ook tien jaar geen dieren meer houden.

Veecontroleurs troffen na een anonieme tip op het bedrijf 33 rottende karkassen van omgekomen koeien en nog eens 37 zwaar verwaarloosde dieren aan. Van die laatste groep moesten uiteindelijk nog eens 36 dieren worden afgemaakt. De rechter beschreef de boerderij bij het uitspreken van het vonnis als 'een concentratiekamp': ''Dit leek erg op de beelden die we na het eind van de oorlog zagen.''

Laatste reacties

  • Mozes

    Laat deze rechter hier in Nederland eens op de OVP gaan kijken...........

  • Elevage

    juist Mozes, dan mag Staatsbosbeheer en natuurmonumenten ook de komende 10 jaar geen dieren meer houden

Of registreer je om te kunnen reageren.