Rundveehouderij

Nieuws

'Britse melksector moet voor zichzelf opkomen'

Londen – De Britse melksector moet dit jaar vooral voor zichzelf opkomen. De overheid en andere besluitvormers staan voortdurend onder druk van diegenen die er een anti-zuivel agenda op nahouden en de melkindustrie zelf moet daar een tegenwicht tegen bieden.

Dat stelt dr. Judith Bryans, directeur van de Britse zuivelkoepel Dairy UK. ''We moeten laten zien dat melk en zuivel verschil maakt. We hebben zo veel om trots op te zijn en we moeten er voor zorgen dat de bijdrage van zuivelproducten en de sector zelf erkend wordt en meer op zijn waarde wordt geschat. Het is aan ons om politici, ambtenaren, mensen in de gezondheidswereld en het brede publiek er aan te herinneren dat zuivel op een heel positieve manier verschil maakt. We moeten voor onze belangen opkomen en daarbij op een constructieve en samenwerkende manier te werk gaan. Dat is op dit moment belangrijker dan het ooit geweest is.''
Volgens Bryans biedt de zuivelsector het publiek een breed scala aan voedzame producten waaronder melk, kaas en yoghurt., Verder biedt de sector als geheel werk aan zo'n 25.000 mensen, waarbij de duizenden die in de melkveehouderij werken nog niet zijn meegeteld. ''We zijn een milieuvriendelijk en verantwoord werkende industrie die zich toelegt op duurzaamheid.''

Of registreer je om te kunnen reageren.