Rundveehouderij

Nieuws 1283 x bekeken

Arla neemt mogelijk dit jaar zuivelaars over

Aarhus- Zuivelconcern Arla stapt nog dit jaar, of anders in de loop van volgend jaar, in nieuwe fusies dan wel overnames. Dat zegt directietopman Peder Tuborgh.

Het concern mikt vooral op bundeling met middelgrote coöperaties. Daarbij zal hetzelfde model worden toegepast als bij de overname van onder meer Arla MUH in Duitsland. Dat houdt in dat de leveranciers lid worden van de coöperatie Arla. "Dat model is buitengewoon goed geschikt gebleken," vindt Tuborgh in een gesprek met de Deense krant Jyllands-Posten. Behalve in Denemarken en Zweden heeft het concern zo de laatste jaren ook coöperatieleden gekregen in België, Duitsland, Groot-Brittannië en Luxemburg; in totaal zo'n 11.500 melkveehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.