Rundveehouderij

Nieuws 1219 x bekeken 5 reacties

Vraagtekens bij ruimactie dassen

Somerset – Het ruimen van dassen in de strijd tegen runder-tbc in Zuid-Engeland verloopt niet volgens plan.

Volgens lokale bronnen zijn tot nu toe hooguit een honderdtal dassen afgeschoten, terwijl dat er al meer dan 700 hadden moeten zijn om de beoogde 2.000 binnen de gestelde periode te halen.

Landbouwwoordvoerder Mary Creagh van Labour heeft minister Owen Paterson daarom om opheldering gevraagd. Bij de voorbereiding van de ruimproeven is steeds gesteld dat een bepaald aantal dassen afgeschoten moet worden om de effecten goed te kunnen beoordelen. Creagh stelde in een mondeling debat 'verontrustende berichten te hebben gehoord dat het met de ruimacties helemaal niet goed gaat'. "Als die verhalen waar zijn, dan moeten we grote vraagtekens zetten bij de doeltreffendheid van de hele operatie." Creagh vraagt de minister daarom zo snel mogelijk met de feitelijke gegevens naar buiten te komen. Corr

Laatste reacties

 • Bison

  Ja geen wonder!,om te kunnen schieten moet je een geweer hebben! duh!!
  Een paar jaar terug moest Engeland zonodig 'gun free' worden en ze hebben all wapens confiscated en in tween gezaagd.(Stupid brits)
  Met steentjes gooien krijg je die dassen niet,..met een kattapult ook niet,...mischien met een beetje mak zout op de staart?.ha

 • Bison

  Kunnen mischien wel geweren lenen van de criminals,..die hebben ze nog wel .lol

 • trijnie

  Bis on, wapens kunnen dassen doden maar ook mensen........
  En daar kunnen soms catostrofale gebeurtenissen uit voortvloeien.

 • Bison

  Trijnie, voertuigen rijden ook dieren en mensen dood en veroorzaken ook catostrofale gebeurtenissen,..ook maar mee wegdoen dan??

 • trijnie

  Bison , er lopen teveel gekken rond met wapens, Zweden was ook zo erg en in Amerika kunnen ze er ook wat van, en in de islamitische wereld maken ze er helemaal een potje van. En je hebt gelijk auto's , oftewel de bestuurders zijn soms ook moordenaars, dit weekend zijn er weer, verscheidenege,pakt met een borrel teveel achter het stuur.
  Wat bezielt mensen toch om hun naaste zo te haten?
  Ik denk weleens: in de dierenwereld zijn ze 'menslievender'

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.