Rundveehouderij

Nieuws 3961 x bekeken 4 reacties

Rusland open voor Nederlands kalfsvlees

Amsterdam – Nederland en Rusland hebben een overeenkomst over de export van vers kalfsvlees naar Rusland. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) bekendgemaakt tijdens de opening van de Russische Food Fair in Amsterdam.

De opening van de markt biedt kansen voor de Nederlandse kalfsvleessector, omdat de vraag naar kalfsvlees in Rusland toe neemt, terwijl het vrijwel niet in eigen land wordt geproduceerd.

De Russische Food Fair wordt gehouden in het kader van het Nederland- Ruslandjaar. De opening van de beurs, waar Russische specialiteiten werd gedaan door Dijksma en de Russische vicepremier Arkady Dvorkovich.
Dijksma bracht tijdens haar speech ook de problemen met de export van aardappelen naar Rusland ter sprake. Hierover heeft de Russische delegatie overleg gehad met het Nederlandse ministerie, maar dit heeft nog niet tot een akkoord geleid. Dijksma geeft aan dat ze pleit voor een uitgebreidere informatieverstrekking over de aardappelen aan Rusland. Het land verbiedt sinds deze zomer de import van pootaardappelen uit de EU.

De staatssecretaris zegt bereid te zijn om Rusland te helpen in zijn doelstelling om zelfvoorzienend te worden op landbouwgebied in 2020. "Met onze kennis op het gebied van teelt, transport en voedselverwerking zijn we bereid om Rusland te helpen zijn doel te bereiken", sprak Dijksma. Ze zegt dat Nederland zeker bereid is zijn kennis te delen. Wageningen UR heeft al een universitair programma op landbouwgebied lopen aan de universiteit van Tatarstan en ook werkt Nederland samen met Rusland bij de ontwikkeling van een laboratorium voor kwaliteitscontrole voor veevoer en een laboratorium voor onderzoek naar dierziekten. Ook loopt er een Nederlands-Russisch trainingsprogramma om melkveehouders op te leiden. "Er zullen zeker meer initiatieven volgen", sprak Dijksma tijdens de opening van de beurs.

Laatste reacties

 • Juliaan

  hopelijk krijgen we dan een roepie meer van onze nuchtere kalveren!

 • koestal

  goed voor de Nederlandse kalverprijs

 • info48

  Wishful thinking!

 • toon stevens

  ik hoop dat poetin ons kafsvlees lekker vind

Of registreer je om te kunnen reageren.