Rundveehouderij

Nieuws

Recordprijs op laatste stierenveiling in Toldijk

Toldijk - De zesde stierenveiling op het opfokstation in Toldijk gisteren leverde een recordprijs op voor Blonde d’Aquitaine stier BAC Hendrik. Veilingmeester Dirk Reijne wees de stier toe aan zijn koper voor 5.000 euro.

Ook het gemiddelde van de Blondestieren lag met 3.417 euro bijna 250 euro hoger dan de veiling in maart dit voorjaar. Geveild werden dieren van de rassen Blonde d’Aquitaine, Limousin, Hereford, Piemontese en Charolais.

Het hoogste bedrag werd betaald voor de Buffalo-zoon BAC Hendrik. Deze door Fredie van Dijk uit Gendringen gefokte stier uit Cauet-Roz-dochter Evide en in eigendom van Ed en Marjan Neerincx ging voor 5000 euro naar Wim Goedhart in Loosdrecht.

De laatste stierenveiling op het opfokstation in Toldijk had een vlot verloop en kende een mooie belangstelling. Het één na hoogste bod werd uitgebracht op Elan-zoon BAC Heros van fokker Robert en Ivo Morsink uit de Lutte. Voor een bedrag van 4.200 euro verhuisd de stier naar de gebroeders Lamers in Groesbeek. Verder werd er ook een goede prijs betaald voor Frans-zoon BAC Humberto van Henk Spaansen uit Winkel (3.400 euro).

De volgende veiling, eind maart 2014, en opfok van de geselecteerde stieren zal  plaatsvinden op de nieuwe locatie van Henk Stegeman in Laren.

Fredie van Dijk

Of registreer je om te kunnen reageren.