Rundveehouderij

Nieuws

Müller koopt Engels yoghurtbedrijf

Telford - De Britse tak van het Duitse zuivelbedrijf Müller heeft yoghurtfabrikant Nom Dairy UK overgenomen.

Via dit bedrijf, dat een omzet draait van rond de 50 miljoen euro, wil Müller Dairy zijn aanwezigheid op de eigen merk yoghurtmarkt verder versterken. Müller kocht eerder al melkfabrikant Robert Wiseman en een toetjesfabrikant in Minsterley aan. Daarnaast bouwt het bedrijf momenteel in Shropshire de grootste boterfabriek van Groot-Brittannië die later dit najaar in bedrijf zal komen. Mede om die van voldoende grondstof te voorzien, werft Müller enkele honderden nieuwe melkleveranciers aan. Müller ziet Groot-Brittannië nu, naast Duitsland en de Verenigde Staten, als één van zijn kernmarkten. Het Duitse concern draait met rond de 21.000 werknemers een omzet van 4,7 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.