Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Muller Wiseman waarschuwt Britse demonstranten

Shropshire - Het Britse zuivelbedrijf Muller Wiseman heeft een tachtigtal demonstranten, die donderdag één van haar fabrieken drie uur lang blokkeerden, een officiële juridische waarschuwing overhandigd. Eerder al waarschuwde Arla dat het de acties van Farmers for Action niet langer zou accepteren.

De actievoerders eisen met deze en eerdere acties een verhoging van de melkprijs. Farmers for Action (FFA) stelt dat recente verhogingen nog altijd niet voldoende zijn om de kosten te kunnen dekken. FFA wil dat de Britse melkprijzen over de hele linie worden opgetrokken naar 35 pence, ofwel momenteel 41,3 eurocent per liter.

Muller Wiseman noemt de actie in een verklaring echter illegaal en willekeurig. "Deze demonstratie leidt tot een ernstige verstoring voor de werknemers en voor de melkveehouders wier melk opgehaald moet worden." Het bedrijf stelt dat er op dit moment over de melkprijzen wordt onderhandeld met de gekozen vertegenwoordigers van de melkveehouders. Muller Wiseman heeft de melkprijs juist vorige maand voor een beperkte groep boeren opgetrokken naar 34,55 pence per liter. Volgens de onderneming ontvangen melkveehouders dit jaar gemiddeld 78.000 euro meer voor hun melk dan vorig jaar. Boeren die kans zien hun productie op te voeren, krijgen bovendien een eenmalige uitkering van 15.300 euro.

Eén reactie

  • koestal

    geef de boeren eens een eerlijke prijs !

Of registreer je om te kunnen reageren.