Rundveehouderij

Nieuws 1081 x bekeken 3 reacties

Melkprijs Arla in oktober ruim 40 euro per 100 kilo

Aarhus - Arla verhoogt de melkprijs per 30 september met ruim 1 euro per 100 kilo. Het concern keert uitgaande daarvan in oktober in Denemarken en Duitsland aan de coöperatieve leveranciers 40,10 euro per 100 kilo met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit uit.

Volgens Arla is de verhoging een uitvloeisel van de gunstige marktontwikkeling. In hoeverre ook de maanden november en december nog verhogingen te zien zullen geven is onzeker. “Maar we verwachten geen verlaging”, aldus de toelichting. In Groot-Brittannië en Zweden gelden iets andere melkprijzen op grond van de valuta in die landen.

Laatste reacties

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • @meelmuisje

    Toch wel nieuwsgierig waarom die twee reacties verwijderd zijn. Is dat soms omdat de vet- en eiwitpercentages in doorsnee lager zijn dan de Arla hierboven aangeeft?

Of registreer je om te kunnen reageren.