Rundveehouderij

Nieuws 3331 x bekeken 12 reacties

Lely koppelt managementsysteem T4C met apps

Amsterdam – Lely biedt veehouders vanaf vandaag de mogelijkheid om met het managementsysteem T4C hun complete bedrijfsmanagement via apps op de smartphone te runnen.

T4C In Herd koppelt data van de melkrobot met koeherkenning en controle, detectiesysteem, de voerrobot, kalverdrinksysteem, krachtvoerboxen, selectieboxen en het verlichtingssysteem.

Door middel van acht apps op de smartphone kan de veehouder overal op en buiten het bedrijf de data van de verschillende systemen controleren, invoeren en aanpassen. Volgens Lely maakt het T4C-systeem het voor veehouders mogelijk hun bedrijf efficiënter te runnen en hun tijd zo effectief mogelijk in te delen. Voordeel van de apps is dat data over de koeien overal beschikbaar is en het uitdraaien van attentielijsten of het invoeren van gegevens in de pc niet meer nodig is.

De apps bevatten dagelijkse takenlijsten, individuele koe-informatie over productie, voortplanting en gezondheid, bedrijfsprestaties als totale melkproductie gerelateerd aan het krachtvoerverbruik en de sturing daarop, meldingen over melktijd in de AMS, opstellen van protocollen, invoeren en opslaan van attenties rond werkzaamheden, onderhoudscontroles en checklisten voor onder andere de melkrobot.

De T4C In Herd is voor de bestaande melkrobots A2, A3 en A4 geschikt en dus toepasbaar op zowel bestaande als nieuwe robotbedrijven. De veehouder kan door het modulaire systeem kiezen welke tools hij wil gebruiken. Voor optimaal functioneren is een goede Wifi-verbinding noodzakelijk, mobiel via 3G of 4G is ook mogelijk. De kosten van de apps lopen uiteen van gratis tot €3,99 voor de duurste. De apps zijn zowel voor Iphone als android-toestellen.

Laatste reacties

 • ...............

  ...en dat is dan de gele revolutie??

 • abtje

  Die komt de 17e pas geloof ik.

 • harmelling

  Nee abtje .dit was vandaag al in heerenveen.

 • Mozes

  Ik had gehoopt dat de gele revolutie zou inhouden dat ze een stabiele versie van het T4C programma zouden leveren. Het huidige T4C moet je ieder kwartier afsluiten en opnieuw openen omdat het weer vastgelopen is.

 • Koeienboer

  Nou Mozes, overdrijven is ook een vak...:-)

 • abtje

  Vastlopen? echt waar Mozes? heb ik echt nog nooit meegemaakt.

 • r.haijtink1

  @ mozes; werk je al met google chrome, werkt met t4c veel stabieler als met windows explorer.

  Ervaar het ook niet echt als een gele revolutie, maar handig is het denk ik wel!

 • jacobuit

  Alle ontwikkelingen bij Lely verdienenen het om als Gele Revolutie in de markt gezet te worden. Of ze nou klein of groot zijn.

 • Anne-Marie van der Linde

  Dit was 'm echt. Je moet wel op stal een goede Wifi-verbinding anders stoort de boel. Vond wat ze presenteren wel zeer handig voor bedrijven met personeel of regelmatig bedrijfshulp: app met instructiefilmpjes en dergelijke. Komt op korte termijn nog een app voor dynamisch voeren.

 • peternijeboer

  Werkt goed en hoe meer ik er mee werk hoe enthousiaster ik word.. :) Erg handig met koeien bij de robot doen en uiergezondheid in de stal direct raadplegen via de app en direct controleren bij de koe.

 • koestal

  je hebt de hele veestapel vanuit je bed , huiskamer of vakantieadres onder contrale

 • richtr

  Niks revolutionairs aan, de concurrentie heeft al smartphone apps...

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.