Rundveehouderij

Nieuws 1011 x bekeken 4 reacties

Ieren protesteren tegen lage veeprijzen

Dublin – Ierse rundveehouders hebben bij enkele supermarkten gedemonstreerd tegen de lage prijzen die ze ontvangen voor hun vee. De protesten richten zich daarbij ook tegen de vleesbedrijven.

 

Volgens de Irish Farmers Association zijn die met recente prijsverlagingen ‘echt een stap te ver gegaan’. Voorzitter John Bryan: "’De laatste verlagingen hebben tot diepe woede onder de boeren geleid. Zij denken dat de grote vleesbedrijven onder één hoedje spelen met de supermarkten om de prijs die de veehouders ontvangen omlaag te drijven. Dit kan de veehouderij na een paar erg moeilijke maanden grote schade berokkenen.’’

Laatste reacties

 • gerard364099

  b.a.l.v.u. boeren alle landen verenigd u. en niet als een stel kikkers uit de kruiwagen

 • koestal

  DE retailers hebben veel macht,vallen ook niet onder de NMA ,kunnen gemakkelijk boeren tegen elkaar uitspelen. Hoezo EU ? Kijk ook maar naar de vrije import van eieren van de Oekraine naar de EU ,het is gewoon de markt verzieken ten voordele van de consument

 • LUCTOR

  Eendracht maakt macht.

 • NoordHollander

  lekkere malse ierse biefstuk van albert heijn o.a. allemaal green beef hoor koetjes altijd buiten enzo en lekker mals wellicht bio

Of registreer je om te kunnen reageren.