Rundveehouderij

Nieuws 796 x bekeken 1 reactie

Grazende geit helpt de boomkikker

Udenhout - Kan de geit de bedreigde boomkikker redden? Het Brabants Landschap, het Overlegplatform Duinboeren en het Louis Bolk Instituut gaan kijken hoe de inzet van de geit er aan kan bij dragen dat de boomkikker in de natuur bij Udenhout kan overleven.

Boomkikkers zijn - anders dan hun naam suggereert - geen liefhebbers van bomen. Ze moeten het hebben van braamstruiken. Als er te veel bomen zijn, verliezen ze hun natuurlijke habitat. Geiten zijn van nature liefhebbers van blaadjes en bast van bomen. Biologisch geitenhouder Gerrit Verhoeven denkt dat geiten kunnen helpen zaailingen van berk en wilg in het natuurgebied in toom te houden.

Eén reactie

  • koestal

    geiten genoeg in Brabant

Of registreer je om te kunnen reageren.